Om Lotusblomst og mig

– Det er vigtigt for mig at tilbyde mig selv hvile, bevægelse samt næringsrig kost i hverdagen og bruge produkter uden kemi.

Baggrund

Jeg hedder Helle Hollnagel og er uddannet sygeplejerske  for mange mange år siden (1981).

Jeg har altid været nysgerrig på den naturlige måde at holde sin krop og sit sind i balance og blev for år tilbage optaget af Ayurveda (4-5000 år gammel indisk sundheds- lærer), som tager udgangspunk i naturens egne produkter og stræber efter at forebygge sygdom og skabe balance mellem krop og sjæl . En ayurvedisk livstil handler meget om kost og måden vi lever vores liv på, men helt ned i detaljen er det beskrevet f.eks. hvordan vi bedst plejer sin hud. Ideen om at være så omhyggelig og ideen om at alt hvad vi gør hænger sammen, indefra og ud og udefra og ind- inspirer mig til at gøre mig umage med mit liv og vælge at give det plads som nærer og skaber glæde.

Jeg har levet af at være terapeut i mange år  og de kreativ ideer har der ikke været så meget plads til, men nu har jeg besluttet at det kreative skal have plads og form. 

 

2020 blev året hvor jeg åbnede  en webshop, hvor jeg sælger det jeg brænder for, cremer og olier og kunsthåndværk i form af textiler til børn- håndfarvet og håndtrykt sengetøj og luksus plaider i 100 % Kashmir uld til baby-barn og til dig som elsker noget blødt og varmt.

Jeg startede med at sælge cremer og olier, de har før kun været kendt i familien og blandt venner, men nu kan du også lære dem at kende. Det er rene naturlige produkter uden fyldstoffer og kemi. Hvis det er muligt at skaffe ordentlige økologiske råvare, så vælger jeg det, men nogle gange er de økologiske produkter ikke gode nok, specielt når vi taler om æteriske olier, så vælger jeg kvalitet frem for økologi.

Marts 2020, lige inden corona brød ud og lukkede både Danmark og de fleste andre lande i verden ned, rejser jeg til Nepal for at sætte gang i produktionen af de kashmir plaider som jeg havde designet. Et projekt, som jeg også håber  får en social betydning, specielt for kvinderne  i Nepal som ikke har så meget frihed.

Tekstil farvning og tryk i bredeste forstand med ugiftige farver som tåler 60 graders vask, er også en af mine passioner. Målet er at skabe unikke sengesæt eller måske senere andre former  for tekstiler i specielt hør eller vintage stof.

Kærlig hilsen

Helle Hollnagel